Bralna značka

Bralna značka, vseslovensko gibanje, ki spodbuja mlade k branju in dviga njihovo bralno kulturo, se je pred pol stoletja rodila na Koroškem, na Prevaljah, kjer sta jo osnovala pisatelj Leopold Suhodolčan in profesor Stanko Kotnik. Prve – Prežihove značke- so bile podeljene maja 1961 na Koroškem.

Seznami knjig

Pri izboru knjig za bralno značko, si lahko pomagate tudi s PRIPOROČILNIMI SEZNAMI BRALNE ZNAČKE Knjižnice Otona Župančiča iz Ljubljane.

www.bralnaznacka.si 

 

Naši učenci ob zaključku bralne značke (2. april 2022) prejmejo priznanje. Za prva tri leta branja prejmejo bronasto priznanje, za šest let branja prejmejo srebrno priznanje, za devetletno branje pa prejmejo zlato priznanje.

Osnovna šola Tišina

Za vsa vprašanja in ostale informacije smo vam vedno na voljo.

Tišina 4b, 9251 Tišina
(02) 539 16 10
(02) 539 16 11

Zadnje obvestilo

Anketa

ANKETNI VPRAŠALNIK OŠ TIŠINA 2022

Zadnji dogodek

Skupna “šola v naravi” petošolcev in šestošolcev na Debelem Rtiču

Za učence 5. in 6. razredov je bila od 20. 6. do 24. 6. 2022  organizirana  poletna šola v naravi. Izvedli smo jo na Debelem Rtiču. Šole v naravi se je udeležilo 34 petošolcev in 29 šestošolcev. Spremljali smo jih  razredničarke Metka Flisar, Klavdija Plahut Mandžuka, Manica Pukšič Gomboši, Olena Gabor, spremljevalki Bernarda Vogrinčič in […]